top of page
CryoPen-hand.jpg

CRYOPEN X

Under 20 sekunder fryser CryoPen X bort:

Fibrom, Vårtor, Pigmentfläckar, Födelsemärken, Hemangioma, Fettknölar, Seborrheic keratoses mfl med strålande och snabba resultat.

Inom 3-5 dagar kommer det att bildas en sårskorpa. Sårskorpan faller bort av sig självt efter ca 1-2 veckor. Beroende på omfattningen av frysningen kan en ny sårskorpa bildas och processen upprepar sig. För bästa resultat rör inte sårskorpan. När sårskorpan lossnar kan det finnas vissa förändringar i pigmentering av huden (ljusare eller mörkare). 


Du skall undvika Uv-ljus på hudytan där man behandlat till full läkning uppstått, använd plåster som skydd vid sol. Det brukar läka fint, ett plant märke där hudförändringen suttit kan ibland kvarstå, men ofta kan man knappt se att något varit där. Hur huden läker beror mycket på den egna individens läkkött, ärrbildnings och hopläknings förmåga. 

Skadan kommer att vara helt läkt inom 2-8 veckor, oftast räcker det med 1-2 behandlingar.


Cryo (frysning) behandling är inget nytt.

Det är känt inom dermatologi över hela världen. Behandling med CryoPen X är en mycket efterfrågad behandling. Kan behandlas på hela kroppen.

Om det är födelsemärken du vill ta bort, är det viktigt att du först får dem bedömda av läkare. Därför rekommenderar vi alltid att du först besöker din vårdcentral, där kan de hjälpa dig och se att det är okej att ta bort. Vi behandlar bara godartade hudförändringar och har inte möjlighet till provtagning.

bottom of page