top of page
SkinPen-hero.png

SKINPEN MICRONEEDLING

SkinPen® är den enda Microneedlings pennan i världen som är godkända av amerikanska läkemedelsverket (FDA), den är klinisk bevisad att den säkert och effektivt behandlar akne-ärr och fina linjer och rynkor i ansiktet. I Sverige får endast Medicinskt utbildad personal använda SkinPen. Pennan garanterar att det inte blir kontaminering då den har ett helt slutet system och kan inte föra smitta eller bakterier vidare. Nålen har ett säkerhetssystem som gör att den inte går att använda vid fler tillfällen och ingen vätska kommer i kontakt med pennan. Motorn i pennan ställs in beroende på kundens hud. Pennan stängs automatiskt av om man gå för hårt eller för snabbt över huden därför kan man inte skada. Nålarna är av högsta kvalitet studier gjorda som visar att det finns inga andra nålar som är lika vassa och skarpa vilket minimerar smärtan av behandlingen. Nålarna är dom enda som håller sig lika skarpa i 80 minuter därför kan du behandla fler områden under samma behandlingstillfälle utan att riskera att nålarna blir trubbiga eller skadar huden. 

Behandlingens kollsgenstimulerande effekt kan jämnfördelat med fraktionerad laser-behandling men med mindre biverkningar och snabbare återhämtning. Det finns 90 kliniska studier gjorda på SkinPen.

Så fungerar behandlingen:

SkinPen skapar en kontrollerande mikroskada i huden för stimulera kroppens naturliga sårläkningsprocess samtidigt som cellskador minimeras. Det är en kollagenstimulerande behandling som går ner i huden med nålstick.

Resultatet blir en effektiv återuppbyggnad av ärrvävnad, utan att den generella hudstrukturen påverkas. Behandlingen kan upprepas året om på alla hudtyper. 

Efter behandlingen kan huden vara ljust rosa till röd. De vanligaste reaktionerna på behandlingen är torrhet, grov hudyta, stramningar i huden, rodnad, klåda, flagning, ömhet och en brännande känsla. Dessa biverkningar går över med tiden utan ytterligare komplikationer, många kan gå till arbetet redan nästa dag. Varje kund får ett eget kit för behandling vilket minimerar risk gör infektion. Kunden får också eftervårdsprodukter med hem som ska användas för bästa resultat och minska risk för infektion. ​​

SkinPen-hero.png

Kort ”återhämtning”

Många patienter kan gå till jobbet redan nästa dag.

Naturlig lösning

SkinPens mekaniska process är heltäckande – kan används året runt och på alla hudtyper.

Nöjda patienter

90 % av personerna från den kliniska studien skulle rekommendera behandlingen till familj och vänner.

Låg risk

Inga oönskade biverkningar blev rapporterad av personerna från den kliniska studie som behandlats med SkinPen.

Säker behandling

Den första FDA-godkända mikroneedling pennan. Kan utföras året om på alla hudtyper.

Inga Större obehag
Bedövningskräm kan användas för att minimera
eventuella obehag under behandlingen.

thumbnail_2024-certified-clinic_Sticker - Certified by Noscomed - Skinpen.png
thumbnail_2024-certified-clinic_Sticker - Certified by Noscomed - Skinpen color.png
bottom of page